Fasole cu ciolan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 300g ciolan afumat dezosat
  • 100g bulion de rosii
  • 2 foi de dafin sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Fasolea se alege si se pune la umflat cu o zi inainte. scurgem apa si punem fasolea la fiert. Cand a dat in clocot schimbam apa de 2-3 ori (procedeu obligatoriu). Separat, curatam ceapa si o taiem marunt, iar morcovul il dam la prin razatoare. Calim ceapa si morcovul in 3 linguri de ulei, adaugam ciolanul si cand ceapa s-a inmuiat, adaugam bulionul. Incercam fasolea si daca e aproape fiarta, adaugam legumele cu ciolanul si lasam sa fiarba pana se leaga zeama. La final, punem foile de dafin si condimentam dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise