Fasole rosie cu afumatura si ardei copt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1 kg de fasole rosie ,bob mare
  • costite afumate
  • 2 morcovi
  • 1/2 radacina de telina
  • frunze de telina
  • 2 ceape
  • 2 ardei kapia rosii
  • 3 linguri cu bulion
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru (reduce balonarea)
  • piper
  • boia de ardei iute afumata

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fasolea se spala foarte bine in mai multe ape si o lasam, peste noapte, la inmuiat in apa .

Scurgem apa si o punem la fiert in apa curata pana da cateva clocote peste ea.Aruncam apa si o punem ,din nou, la fiert in oala sub presiune impreuna cu costitele afumate taiate in bucati ,legumele intregi(morcovii si telina) si foile de dafin.Lasam pe foc cam o jumatate de ora din momentul in care incepe sa fiarba.

Daca nu avem oala sub presiune folosim oala normala in care adaugam ,dupa sfatul lui Jamie Oliver,o rosie mare,taiata in doua care ajuta fasolea sa firaba mai usor si-i confera aciditate.

Intre timp pregatim "prajeala" .

Intr-o tigaie incepem sa calim cepele tocate pana devin aurii ,adaugam cei 2 ardei kapia taiati cuburi,boia afumata(eu am primit-o de la nasa mea,din Spania;o nebunie de boia iute afumata):) cimbru uscat,sare,piper si bulion.Amestecam bine si adaugam un polonic de zeama de la fasole.

Cand fasolea este fiarta al dente o transportam intr-o cratita lata, care sa intre in cuptor, o amestecam cu sosul(prajeala) din tigaie si presaram deasupra frunzele de telina tocate marunt;mai dam la cuptor incins pentru 20 de minute.

Putem sa scoatem, din fasole,morcovii,telina si frunzele de dafin.

Fasolica mea rosie s-a cam decolorat dupa fierbere !

Este un deliciu ,credeti-ma !:)

Serviti fasolea, scazuta cu afumatura (iahnia), cu ardei kapia rosu copt, cu sos de miere,otet,sare si apa.

Pofta buna !:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise