Fasole verde cu rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. fasole
  • 1/2 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita patrunjel si marar tocat
  • ½ lingurita zahar
  • sare
  • 1 lingurita faina

Mod de preparare

Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste in ulei ceapa tocata cu faina si se stinge cu putina zeama in care a fiert fasolea. Se adauga bulionul facut din 1/2 kg rosii sau rosiile curatate de pielita si seminte si taiate bucati mici, verdeata, zaharul, sarea si fasolea bine scursa de apa. Se lasa pe foc sa dea citeva clocote, apoi se da la cuptor si se tine pina cind zeama a scazut bine

Se poate servi fierbinte sau rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise