Fasole verde cu sos de lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1conserva de fasole verde
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina alaba
  • 2 oua
  • patrunjel si marar frunze
  • sare piper
  • boia.

Mod de preparare

Punem la foc uleiul intr-o cratita, adaugam faina, o calim pana isi schimba culoarea si o stingem cu apa. Peste, rasturnam fasolea, spalata , din conserva si sucul de la lamaie.Saram, piperam, prafuim cu boia si fierbem inabusit 15 minute (daca mai trebuie mai punem putina apa). In timp ce fierbe, batem bine galbenusurile de oua ,le adaugam apoi si mai dam niste clocote.Servim cu marar si patrunjel verde. POFTA BUNA !!! Maxima - Meseria bucatarului e sa invete sa gateasca (parafrazare dupa J Renard -Le metier dun ecrivain cest dapprendre a ecrire )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise