Fasole verde gratinata cu cascaval

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame fasole verde;
  • cascaval ras;
  • unt (50-100 gr);
  • pesmet pentru tapetarea tavii;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 100 gr smantana;
  • 1 ou.

Mod de preparare

Fasolea se curata, se taie potrivit de mare, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge apa si se lasa la racit.

In acest timp tapetam o forma cu unt si pesmet peste care punem un strat de fasole peste care punem un strat de cascaval si patrunjel tocat, apoi inca un strat de fasole.

Smantana o amestecam cu oul si cu patrunjel, adaugam sare si piper si punem peste fasole.

Adaugam cascavalul ras peste si punem din loc in loc cate putin cascaval.

Se da la cuptorul incins 30-40 minute.

Se poate servi calda sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise