Felie de caramel invelit in ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr biscuiti simplii de ciocolata, sfaramati
  • 100 gr un nesarat, topit
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 125 gr unt nesarat, extra
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 90 gr zahar pudra
  • 3 linguri sirop artar
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 2 lingurite ulei

Mod de preparare

1. Unge o tava de 30x20cm apoi adauga hartie de copt lasand hartia mai lunga pe cele doua parti lungi ale tavii.

2. Amesteca biscuitii, laptele topit si nuca de cocos apoi adauga-le in tava presand si niveland continutul.

3. Amesteca untul, laptele condensat, zaharul si siropul de artar. Amesteca-le 15 min pe foc mic pana continutul se ingroasa si devine omogen si usor colorat. Se lasa sa se linisteasca cateva minute apoi se adauga peste baza de biscuiti. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.

4. Taie ciocolata in bucati apoi topeste-o la bain marie avand grija ca apa sa nu atinga bolul in care este ciocolata. Dupa ce s-a topit adauga uleiul si amesteca pana se omogenizeaza. Intinde-l peste caramel si lasa-l sa se aseze apoi se lasa frigider din nou pana cand devine ferm.

5. Se taie in 24 de triunghiuri.

Pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise