Ficat de porc picant

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ficat de porc proaspat 1kg
  • Ceapa 2 buc. mari
  • Ardei gras (sau gogosari)3-4 buc
  • Ardei iute 1-2 buc
  • 1/2 de pahar de vin alb sec
  • piper, boia de casa 1/2 de lingura
  • 1-2 linguri untura (sau ulei)

Mod de preparare

1. Ficatul spalat se taie fasii late de 2cm si se lasa la scurs de apa, dupa care se pipareaza dupa gust.

2. Ardeiul gras curatat de seminte si ceapa, se taie marunt si se calesc rapid in untura (ulei) incinsa. Cand sau inmuiat legumele, se adauga boia se caleste putin dupa care se stinge cu putina apa. Se adauga ficatul si se lasa la inabusit 5-7 min. la foc mediu, la final se va stropi cu vin,(se va servi fierbinte,caci altfel ficatul se poate intari).

*Se poate servi cu garnitura de cartofi piure sau inabusiti.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise