Ficat de vitel cu rosii si busuioc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g ficat taiat in 4 bucati,
  • 200 g parmezan ras (sau cascaval),
  • 2 oua,
  • putina faina,
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru risotto: 200 g orez cu bobul lung,
  • putin ulei de masline,
  • 1 ceapa mica,
  • 4 rosii decojite,
  • 1/2 legatura busuioc,
  • 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • rosii pentru garnisit.

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se adauga imediat orezul, se prajeste cateva minute, se stinge cu zeama de legume, turnata putin cate putin, amestecand mereu in acelasi sens, si se lasa sa fiarba pana ce incepe sa se umfle.

Se spala busuiocul (se pune putin deoparte pentru garnisit), se taie marunt si se incorporeaza in orez. Se adauga si rosiile taiate cubulete si apoi sare si piper, si se tine la cald.

Se-ncinge cuptorul la 180gr..

Intr-un castron se bat ouale cu parmezanul. Se dau feliile de ficat prin faina si prin ou si se prajesc in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. Se dau 5 minute la cuptor ca sa se patrunda, se tin din nou putin in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe alta si se servesc cu risotto-ul pe farfurii incalzite, acompaniate de un sos de lamaie, care se prepara astfel: se pun intr-o craticioara 1/8 l de frisca nebatuta, 2 linguri de smantana groasa, sare, piper, coaja rasa si zeama unei jumatati de lamai, si se dau in clocot. Sosul se toarna peste ficatul cu risotto si se presara deasupra bucatele de rosii si frunzulite de busuioc

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise