Ficat prajit cu ciuperci champignon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 4 persoane:
  • 500 g ficat de porc (vitel, pui)
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 capatana usturoi
  • 4 linguri faina
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 1/4 ardei rosu
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care se clatesc bine. Taiati-le in bucati mai mari, pentru ca vor scadea foarte mult.

Intr-o tigaie se incinge uleiul (3-4 linguri) si se pun ciupercile, sarea (concentratul de ciuperci), putin piper si se calesc usor in zeama lor. In cateva minute sunt gata.

Se taie ficatul fasii subtiri de 1 cm (cel de pui se lasa intreg). Puneti uleiul ramas la incins, dati fasiile de ficat prin faina si puneti-le la prajit.

Se prajesc doar 2-3 minute pe fiecare parte sa nu se intareasca. Se condimenteaza doar cu piper, sarea se pune direct in farfurie cand il serviti.

Asezati ficatul pe un platou (pe salata verde), garnisiti cu feliute de ardei rosu, frunze de patrunjel, felii de lamaie, apoi garnitura de ciuperci si optional preparati un mujdei sau sos de usturoi. Se poate servi cu salata.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise