Ficat umplut cu slanina si condimente

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ¾ kg. ficat intr-o singura bucata
  • 100 gr. unt
  • 1 chifla
  • ½ pahar lapte
  • 1 pahar cu vin alb
  • citeva felii de slanina proaspata
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • faina
  • 1 ceasca zeama de carne
  • sare
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • sote de legume

Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se sterge cu o cirpa curata umeda si cu alta cirpa uscata. Apoi se face in margine o taietura orizontala care se umple cu compozitia de mai sus. Se coase, se trece prin faina si se pune intr-o cratita pe fundul careia s-au asezat feliile de slanina (in lipsa de slanina se pun 50 gr. unt sau 2-3 linguri ulei crud), o ceapa intreaga, foaia de dafin, cimbrul, vinul si o ceasca zeama de carne. Se fierbe inabusit la foc mic 30-40 minute. Se scoate pe farfurie, se sareaza ficatul dupa gust, se scoate ata, se taie felii si se toarna deasupra sosul strecurat.

Se serveste cu un sote de legume.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise