Ficatei de pasare cu legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 grame de ficatei de pasare
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 3 linguri de ulei
  • 1 1/2 cana de apa
  • sare

Mod de preparare

Se spala ficateii si se pun la prajit in 3 linguri de ulei. Se intorc pe o parte si pe alta, dupa care adaugam o cana de apa si acoperim. Lasam la fiert 10 minute. Adaugam apoi usturoiul taiat rondele, acoperim iar pentru inca 5 minute, dupa care lasam sa fiarba descoperit pana ce scade apa.

Cand a scazut apa se scot pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu sa stea calzi.

In sosul lasat de ficatei se pune la prajit un morcov taiat jullienne. Cand incepe sa se inmoaie putin se adauga si un ardei gras taiat tot jullienne.Se sareaza, se acopera si lasa la foc mediu cam 5 minute, timp in care se mai mesteca sa nu se prinda. Se adauga apoi o jumatate de cana de apa si se lasa sa fiarba acoperit.Cand apa a scazut se adauga ghimbirul ras (1 lingurita)si se mai tin pe foc pana ce sunt bine prajite.

Se servesc legumele alaturi de ficatei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise