Ficatei de pasare cu orez si sos de smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1
  • 500 kg ficat de pasare
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 500 g orez
  • 1 l supa de pasare
  • 100 g unt
  • 500 g sos de smantană
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Ficateii se spala, se scurg de apa si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se inabusa usor in ulei cu adaos de supa si se stropesc cu vin pe toata suprafata. La sfirsitul inabusirii se condimenteaza. Se pregateste sosul de smantana, se adauga in vasul cu ficatei si se continua fierberea cca 10 minute. Orezul se alege, se spala, se scurge, apoi se pune la fiert in supa cu apa si sare. Cind a fiert pe jumatate se introduce vasul la cuptor. La sfirsit se adauga untul. La servire, se aseaza in farfurie ficateii de pasare cu sosul si alaturi garnitura de orez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise