Ficatei de pui cu smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g ficat pui
  • 50ml ulei
  • 40-50ml lapte
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 300ml smantana dulce pt gatit
  • 1/2 portocala
  • 1 kg cartofi
  • 50g unt
  • 50g cascaval
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Cartofi se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert cu apa, sare si ulei.

2. Ficatei de pui se curata de pieliti, se spala de sange si se lasa cca 30' intr-un castron cu lapte

3. Intr-un wok se pune uleiul ( am avut la indemana doar de floarea soarelui, indicat este cel extravergin ), se calesc 4, 5 catei de usturoi pana ce se rumenesc, dupa care se scot si se aduga ceapa, se pune sare si se acopera wok-ul cu capac ca sa se inabuse ceapa.

4. Se surg ficatei de lapte si se aduaga in wok. Se gatesc pana cand prind o textura albicioasa dupa care se adauga smantana, se da gust si se adauga portocala.

5. Dupa ce ai oprit focul se adauga restul de usturoi taiat foarte subtire ( cu cat e mai subtire cu atat aroma va intra mai bine in macare )

6. Cartofii se paseaza cu unt putina zeama de cartofi, se da gust si se adauga cascavalul ras.

Preparatul se poate servi cu o salata de sfecla rosie si un vin alb demisec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise