Ficatei in sos picant de rosii

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g ficatei
  • 1 conserva de rosii sau 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ierburi provence (daca nu aveti amestecati urmatoarele ingrediente:cimbru
  • rozmarin
  • maghiran
  • dafin
  • busuioc din toate acestea la un loc sa iasa o lingura)
  • o jumatate de lingura de chilli
  • 1 lingura de smintina
  • 3-4 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt (cine nu vrea picant in loc de cili poate folosi boia dulce).

Mod de preparare

Se incinge uleiul si untul si se caleste ceapa. Se adauga ficateii. Cind sint rumeni se adauga sare, piper,chilli (boia), ierburile provence si usturoiul. Se adauga rosiile si 150 ml apa si se lasa la fiert la foc mediu cu capac aproximativ 15 minute. Se stinge focul se adauga smintina si busuiocul(frunze sau tocat). Se serveste cu mamaliguta sau paste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise