Ficatei inabusiti,cu mamaliga

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficatei
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 legetura marar
  • 2-3 linguri unt
  • 100g malai
  • 2 linguri smantana degresata
  • sare

Mod de preparare

Intr-un vas de fonta,pui la fiert 350ml apa cu un varf de cutit de sare.Presari 2 linguri de malai,iar cand apa clocoteste,adaugi restul de malai si omogenizezi.Continui fierberea la foc mic,amestecand din cand in cand,pana se ingroasa mamaliga.In timp ce pregatesti mamaliga,speli ficateii,i-i cureti de pielita si i-i fierbi in apa nesarata 6-7 minute.Speli si tai marunt ceapa si mararul.Scurgi ficateii fierti si i-i inabusi in unt,adaugand ceapa si 100ml apa.la sfarsit adaugi peste ficatei mararul,i-i servesti cu mamaliga calda si smantana

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise