Ficatei inabusiti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600- 700 gr.ficatei
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe de marime medie
  • 4-5 lingurite de unt(sau margarina)

Mod de preparare

Intr-un vas de inox cu capac (oala de 1 litru) se taie ceapa solzisori (julien) si se aseaza pe fundul oalei, apoi ardeii grasi taiati cubulete se pun si ei si, la sfarsit, se pun ficateii, peste care se pune untul sau margarina in diferite locuri.

Se pune capacul si se da la foc mic, din cand in cand se mai agita oala fara a lua capacul. Se lasa la foc timp de 25-30 minute.

Atentie: se lasa doar la foc mic si nu necesita sa se condimenteze, nici sare nu se pune. Sunt foarte gustosi. Se servesc cu cartofi piure si salata de varza sau gogosari murati.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise