Ficatei lejeri la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 Kg ficati pasare ;
  • - 3 cepe medii ;
  • - 2 ardei grasi verzi ;
  • - 100 gr sunca afumata ;
  • - 1 cutie rosii decojite ;
  • - 6 catei de usturoi ;
  • - 50 ml vin rosu ;
  • - delikat pikant ;
  • - ulei de masline ;

Mod de preparare

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati.

Se taie ceapa pestisori si sunca bucatele mici si se calesc impreuna in putin ulei de masline.

Pentru cei mai \"lejeri\" la stomac nu se va folosi sunca in aceasta reteta si se va cali doar ceapa pestisor in ulei de masline.

Cand e gata se scurge uleiul intr-un pahar si se unge tava cu el.

Se aseaza bucatile de ficat in tava unsa cu uleiul de la ceapa si sunca si apoi se aseaza ceapa si sunca pe deasupra.

Se opareste ardeiul gras taiat fasiute subtiri, se adauga rosiile decojite taiate bucatele mici si zeama din cutie,

se presara delikat pikant pe deasupra ficatilor si apoi se pun ardeii si rosiile, se stropeste cu putin ulei de masline si

se introduc in cuptorul preincalzit bine pentru 50 minute.La jumatatea timpului se intorc ficatei in tava,

se pune usturoiul taiat felii subtiri pe deasupra si se stropeste cu vinul rosu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise