Figaro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • o margarina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 kg faina
  • 1 borcan de 800 g gem de prune (sau alt gem dupa preferinta)
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca prajita faramitata, coaja de lamaie,

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu zaharul, se adauga galbenusele,smantana,praful de copt,aromele,faina

Se intinde aluatul in tava mare de aragaz,unsa cu margarina, tapetata cu faina. Se intinde gemul peste care se presara nuca. Se da la cuptor.Dupa 10 minute, se intinde glazura. Se bat albusele cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.Se intinde peste prajitura

Se taie in patrate sau romburi dupa ce s-a racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise