File de cod cu fasole verde

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 500 gr. fasole verde
  • sare
  • piper
  • un ardei iute (rosu)
  • 4 fileuri de cod (a 150 gr.)
  • 2 linguri de unt
  • 50 gr. alune
  • 1/2 lamaie.

Mod de preparare

* Se curata fasolea, se spala si se rupe bucati, se fierbe 10 minute in 1/2 l de apa, la care se adauga sare si piper. Se scurge si se clateste sub un jet de apa rece.

* Se spala feliile de peste, se zvanta, se sareaza si se prajesc in untul incins (cam 2 minute pe fiecare parte) impreuna cu ardeiul iute, curatat de nervuri si seminte, taiat rondele subtiri. Apoi se adauga alunele si se rumenesc si ele. Se scoate pestele, se asaza pe un platou si se tine la cald. Se pune fasolea in unsoarea ramasa in tigaie, se caleste putin, se stinge cu zeama de lamaie si se serveste impreuna cu pestele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise