File de pangasius cu lamaie si usturoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati de file pangasius
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • lamaie

Mod de preparare

Fileul de pangasius se gateste foarte usor, pentru ca are carnea extrem de frageda si nu are oase. Trebuie numai sa va hotarati asupra modului in care doriti sa-l preparati. Eu am ales urmatorul: am spalat fileurile,le-am portionat, le-am sters cu un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de apa si le-am sarat si piperat (in functie de gust). Apoi, le-am lasat cam o ora la marinat in cateva linguri de ulei de masline, 5 catei de usturoi taiati marunt si zeama de la doua felii de lamaie. Cand s-a scurs timpul de marinat, le-am pus intr-o tigaie de teflon cu tot cu marinata (am lasat si cateii de ustoroi la gatit impreuna cu pestele; puteti sa scoateti cateii de usturoi inainte sa puneti pestele in tigaie, daca nu sunteti fan al gustului mai puternic de usturoi) sa se rumenesaca. Se completeaza cate putin cu apa, pe masura ce se evapora din marinata, si se lasa pana devine auriu. Se poate servi cu ganitura de cartofi sau orez. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise