File de pangasius cu tortelini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g file pangasius (sau alt tip de peste)
  • sare, boia, piper, condimente pentru peste
  • 2 lamai verzi-lemon lime
  • 2-3 linguri de ulei de masline pt. prajit
  • o lingura de unt
  • Pt.sos: 5 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de smantana, boabe de piper verde, chimion, un pahar de vin alb, frunze proaspete de busuioc, o lingurita de faina, pasta de tomate.
  • Pentru garnitura de tortelini:
  • o punga de tortelini
  • 1-2 linguri de unt
  • piper
  • Pentru decor: lime si frunze de busuioc

Mod de preparare

Se portioneaza file-ul de Pangasius dupa preferinta.

Se condimenteaza cu sare, boia, piper si condimente pentru peste.

Se stropeste cu suc de lamaie verde (lemon lime) pe ambele parti, si se aseaza intr-un bol, la marinat, pentru cca o ora.

Se ia o tigaie de teflon, se pun 2 linguri de ulei de masline, si se prajeste fiecare file cate un minut pe ambele parti, pana se face de culoare alba.

In uleiul ramas se pun 5 catei de usturoi zdrobiti, frecati cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de smantana, apoi se adauga cateva boabe de piper verde, chimion, un pahar vin alb, frunze proaspete de busuioc tocat, o lingurita de faina rasa si 2-3 linguri de pasta de tomate.

Se unge un vas termorezistent cu unt topit, se aranjeaza fileurile de pangasius si se pune sosul preparat anterior, apoi se da la cuptor pentru 20 minute!!!

Se serveste cu tortelini , amestecate cu unt si piper.

Se orneaza cu felii de lime, si frunze proaspete de busuioc.

Pofta buna!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise