File de peste cu castraveti si marar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg castraveti, sare, 2 cepe, 2 linguri margarina (unt), 1/2 l concentrat de legume (apa + Knorr), 1,2 kg file de peste (salau, merluciu, cod), piper, 4 linguri faina, 2 linguri unt topit, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 200 g smantana, 4 linguri marar verde tocat, 4 linguri zeamil (faina pentru legarea sosului).
  • (pentru 8 portii)

Mod de preparare

Se curata castravetii de coaja, se taie in doua pe lung si se scot semintele, apoi se taie felii groase de 1 cm, se sareaza si se pun deoparte.

Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste circa 3 minute in margarina (unt) incinsa. Se scurg castravetii, se adauga la ceapa calita, se sting cu zeama de zarzavat si se lasa sa fiarba acoperit vreo 10 minute.

Se spala pestele, se zvanta, se sareaza, se pipereaza, se da prin faina si se prajeste in grasimea bine incinsa cate 4 minute pe fiecare parte. Se stropeste cu zeama de lamaie si se presara peste el coaja de lamaie rasa.

Peste legumele dunstuite se toarna smantana, se adauga mararul tocat si se lasa sa mai dea un clocot. Se leaga sosul cu zeamil sau putina faina si se serveste cu pestele prajit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise