File de peste cu piure de cartofi si legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 legatura cimbru,
  • 600 g rosii,
  • circa 10 linguri ulei de masline,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • 2 dovlecei,
  • 1 catel de usturoi,
  • 400 g cartofi nesfaramiciosi,
  • 4 fileuri de peste cu piele (crap, somon, cod),
  • 2 linguri masline negre taiate in doua.

Mod de preparare

Se curata rosiile de pielita, se taie in 4, se indeparteaza - prin presare - semintele (care se pun deoparte) si se aseaza pe tava de la aragaz. Se presara cu sare, zahar si putin cimbru (frunzulite), se stropesc cu 2 linguri de ulei, se dau la cuptorul incins la 100° si se lasa sa se usuce aproximativ o ora.

Se spala dovleceii, se taie in doua pe lung si li se scot semintele (cu o lingurita). Intr-o tigaie se incinge (nu prea tare) 1 lingura ulei, se pun in ea dovleceii cu taietura in jos, se presara cu sare, piper si cimbru, se adauga 3 linguri cu apa si usturoiul presat si se fierb - cu capac - circa 15 minute (trebuie sa fie moi).

Cartofii spalati se fierb - cu coaja - 20 de minute in apa nu prea multa. Se trec semintele de rosii printr-o sita, se iau din ele circa 6 linguri, se bat bine cu ulei, se condimenteaza si se pune sosul astfel obtinut deoparte.

Se spala fileurile de peste, se zvanta intr-un servet, se sareaza, se pipereaza si se prajesc - pe o singura parte - aproximativ 5-6 minute in 2 linguri cu ulei incins. Cartofii se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu 2-3 linguri de ulei. Dovleceii se taie bucati, se zdrobesc si ei si se incorporeaza cu rosiile si maslinele in piureul de cartofi, care se gusta apoi de sare si piper.

Fileurile de peste se aseaza pe un platou impreuna cu piureul si se stropesc cu sosul vinegreta (din seminte de rosii).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise