FILE DE PESTE CU SOS DE PEPENE SI LAMAIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g.pepene galben,
  • 500g.file de peste de mare,
  • 1 lingura de miere,
  • 100ml.vin alb,
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie,
  • 200ml.frisca de gatit,
  • 4 linguri ulei;
  • Garnitura:300g.telina(tulpini),
  • 50g.unt,
  • 2 pungi orez;

Mod de preparare

1.Pepenele galben se taie in doua ,se indeparteaza samburii si coaja si se taie miezul in bucati.

2.Pestele se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se sareaz si se lasa 10 minute.

3.Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.

4.Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea ,putina sare,vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic 8-10 minute.Se adauga frisca ,se lasa sa clocoteasca , apoi , cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul.In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene.Din nou se pune pe foc si se da un clocot.

5.Orezul se fierbe potrivit instructiunilor de pe pachet(20-22 min.)

6.Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.

7.Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.Se serveste cu orez fiert ,telina sotata, sos si vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise