FILE DE PESTE IN CRUSTA DE BRANZA TOPITA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 700gr.file de peste, (crap, somn, salau etc)
  • 200gr.branza topita, (la tub),
  • 2 galbanusuri,
  • 2 linguri faina,
  • 100ml.ulei,
  • 1 lingura piper boabe,
  • 50gr.parmezan ras,
  • 1 legatura tarhon,
  • sare ;
  • Pentru garnitura:
  • 200gr. piure de spanac,
  • 150gr.orez,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Fileurile se spala, se scurg de apa, se sterg cu servetele absorbante si se taie fasii de cca.2,5-3cm.Se presara cu sare, piper sfaramat si tarhon tocat marunt.Se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei pana se rumenesc bine pe ambele parti.Se scot din tigaie si se pun intr-un vas de sticla termorezistenta.

2.Separat, intr-un castron ,se amesteca bine branza topita cu galbenusurile , apoi se adauga tarhonul ramas , sare si piper dupa gust.Se toarna acest amestec in vasul cu pestele prajit si se pune in cuptorul incins.Se coace la foc potrivit 10-15 min.Cu 5 minute inainte de a scoate vasul din cuptor , se presara parmezanul ras.

3.Pentru garnitura, se amesteca pireul de spanac cu usturoiul pisat si orezul fiert separat si se potriveste de sare si piper.Se pune garnitura in forme de savarina si se rastoarna pe farfurii.Alaturi, se pun fileurile in crusta de branza si se orneaza cu feliute de lamaie si tarhon.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise