File de peste in crusta de cocos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane)
  • 4 fileuri de peste (somn, ton, cod,
  • crap),
  • 1 ou,
  • 4 linguri cocos,
  • 4 linguri pesmet,
  • 4 linguri faina,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei de floarea soarelui (sau de masline extravirgin),
  • suc lamaie

Mod de preparare

Stropim carnea de peste cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper, lasam 30 de minute la rece, apoi tavalim prin faina, oul batut spuma, cocos si pesmet. Se prajeste inuleiul incins, se scurge si se serveste cu o salata verde crocanta.

Recomandare: in loc de cocos puteti folosi seminte de susan sau arahide macinate. Carnea de peste poate fi inlocuita si cu piept de pui sau curcan.

Sfaturi: indiferent daca serviti cald, cu salata bulgareasca sau de cartofi, ori rece cu tsatsiki (salata greceasca de castraveti), nu ezitati sa faceti portie dubla, caci se devoreaza!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise