FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg de file de peste(orice soi)
  • -2 ardei dulci
  • -0,5 kg dovlecel
  • -1 ceapa
  • -250-300 ml frisca lichida
  • -cca 200 ml apa
  • -cca 2 linguri untdelemn
  • -sare
  • -piper(pt.file)
  • -coriandru uscat,pudra(cam 1 lingurita)
  • -curcuma(turmeric);cam 0,5 lingurita;condimentul asta da culoare galbena;nu are aroma puternica.

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste putin;dupa aceea,se pun ardeii si dovleceii,felii.Se pune sare(cam 1/4 lingurita,sau dupa gust),coriandru si curcuma;se amesteca;se pune frisca lichida si apa.Se amesteca,se potriveste de sare si condimente(coriandru si curcuma).

Se niveleaza si se aranjeaza bucatile de peste,fara sa sa puna sos pe ele.

Inainte de folosire,pestele se curata bine,se pune apoi, in zeama si coaja a 2 lamii;se lasa cel putin 2 ore(eu il las de pe-o zi pe alta).

Dupa aceea se stoarce,in miini(nu se spala),se taie in bucati de cca 6/10,se dau cu putina sare si piper,se folosesc.

Dupa aceea,cratita se acopera cu folie si se pune pe foc(nu in cuptor),cca 25 minute.

Se serveste fierbinte.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise