File de salau cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de salau (a 200 g),
  • cateva picaturi zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper macinat,
  • 2-3 linguri unt,
  • 1 ceapa,
  • 250 g ciuperci proaspete,
  • 1 ceasca zeama concentrata de legume (Knorr +apa),
  • 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar),
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 lingurita busuioc uscat,
  • 4 oua.

Mod de preparare

1. Se spala file-urile de peste, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. 2. Se incinge untul intr-o tigaie si se caleste ceapa curatata si tocata, pana ce devine sticloasa. 3. Se adauga ciupercile curatate si taiate si se dunstuiesc si ele putin, dupa care se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba 4-5 minute, la foc potrivit. 4. Se adauga verdeata tocata marunt, oregano si busuioc si se condimenteaza puternic. 5. Fileurile de peste se prajesc in unt, iar ouale se fac ochiuri. 6. Se aseaza fileurile pe farfurii, peste fiecare se pune un strat de ciuperci si cate un ochi, se garnisesc cu verdeata si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise