File de salau cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de salau (a 200 g),
  • cateva picaturi zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper macinat,
  • 2-3 linguri unt,
  • 1 ceapa,
  • 250 g ciuperci proaspete,
  • 1 ceasca zeama concentrata de legume (Knorr +apa),
  • 1 ceasca verdeata tocata (patrunjel, marar),
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 lingurita busuioc uscat,
  • 4 oua.

Mod de preparare

1. Se spala file-urile de peste, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. 2. Se incinge untul intr-o tigaie si se caleste ceapa curatata si tocata, pana ce devine sticloasa. 3. Se adauga ciupercile curatate si taiate si se dunstuiesc si ele putin, dupa care se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba 4-5 minute, la foc potrivit. 4. Se adauga verdeata tocata marunt, oregano si busuioc si se condimenteaza puternic. 5. Fileurile de peste se prajesc in unt, iar ouale se fac ochiuri. 6. Se aseaza fileurile pe farfurii, peste fiecare se pune un strat de ciuperci si cate un ochi, se garnisesc cu verdeata si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise