FILE DE STRUT CU CIUPERCI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 file de strut ( 500 gr.),
  • 5 ciuperci taiate jullien,
  • 3 linguri de ulei de masline,
  • 250 gr. de branza (gorgonzola)
  • 50 g de unt,
  • piper negru,
  • sare,
  • condimente pentru friptura,
  • 250 gr. de smantana,
  • patrunjel verde tocat,
  • sucul de la 1/2 lamaie;

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul la 200° C.

2.Se pune fileul de strut intr-un vas de Jena cu 2 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si o lingurita de condiment pentru friptura.Se acopera vasul cu folie, inclusiv marginile acestuia apoi se introduce la cuptor pentru aprx. 20-25 min.

3.Se pun la prajit ,pe foc mediu, ciupercile, intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga piper negru si sare dupa gust si se prajesc pana se fragezesc.

4.Se scoate carnea din cuptor si se lasa cateva minute.

4.Intr-un vas se topeste untul ,se adauga apoi branza gorgonzola si smantana, amestecand usor pana se incorporeaza.

5.Se feliaza carnea si se aranjeaza pe o farfurie, alaturi se pun ciupercile ,peste care se toarna sosul de gorgonzola si se presara patrunjelul tocat.Preparatul se serveste insotit de un vin alb sec.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise