File de ton cu mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 fileuri de ton
  • 2 mere golden(verzi,se gasesc la Carrefour si sunt mai bune).
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • sucul de la o lamaie.
  • 1 varf de cutit de sofran(se gaseste la Carrefour).
  • 1 crenguta de cimbru.
  • 125 ml cidru sau vin alb.(cidrul se gaseste la Carrefour la doze ca si berea).
  • 1 lingurita de zahar.
  • un praf de sare marina(Carrefour)

Mod de preparare

Fileurile se spala, se sareaza si se stropesc cu suc de lamaie.

Merele se curata, se taie in sferturi, se scot samburii.

Zaharul se caramelizeaza (nu se caramelizeaza prea mult un pic,ptr ca trebuie amestecat cu uleiul de masline)si se amesteca cu uleiul.

Se aseaza in tava termorezistenta filerurile,pe langa fileuri se aseaza si merele.

Pe deasupra venim cu zaharul caramelizat cu uleiul amestecat,cu sarea marina,cu sofranul,cu cimbru si la urma adaugam cidrul si se baga la cuptor 30 minute,dupa care se da capacul la o parte sau folia de aluminiu ce avem pe deasupra si mai lasam 10 minute fara capac....Pofta buna !!!

Aceasta reteta am facut-o si este un deliciu,pestele poate fi inlocuit si cu Dorada.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise