File Stroganov

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 900 gr. muschi de vita
  • 400 gr. ciuperci
  • 400 gr. smantana
  • 3 linguri mustar clasic
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 cepe

Mod de preparare

Se pune sarea si zaharul peste mustar, se amesteca si se lasa deoparte.

Carnea de vita se taie cuburi si se rumeneste 2 - 3 minute in ulei de masline, dupa care se baga la cuptor ( incins in prealabil ) pentru cca 60 de minute la foc m ic pentru a se patrunde.

In timp ce carnea este la cuptor, ceapa si ciupercile se taie cuburi si se pun la calit ( cam 5-10 minute ). Dupa cele 5 - 10 minute se adauga smantana si se lasa la fiert. Se condimenteaza cu sare si piper.

Dupa ce carnea este gata, intr-o tigaie pe foc ( cu putin ulei de masline ) se pune prepatatul de mustar cu zahar si sare peste care e adauga zeama lasata de ciupercile cu smantana si se lasa putin sa se amestece, dupa care se adauga ciupercile cu smantana si carnea si se mai lasa cca. 5 minute pe foc pentru a se amesteca dupa care se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise