FILET MIGNON DIN MUSCHI DE VACA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII :
  • - muschi de vaca - 0.600 kg
  • - bacon ( kaizer ) - 0.200 kg
  • - sare, piper
  • - ulei de masline - 0.100 L
  • - cartofi - 1.000 kg
  • - legume congelate ( morcovi, broccoli ) - 0.300 kg
  • - unt - 0.150 kg
  • - lamaie - 0.100 kg
  • - patrunjel - 0.030 kg
  • - ciuperci champignon - 0.080 kg

Mod de preparare

Muschiul de vita se portioneaza in 8 transe ( cate 2 la o portie )( filet mignon vine din franceza, insemnand transe taiate din capatul muschiului de vaca ) , se bardeaza ( se inveleste pe margini ) cu felii subtiri de bacon ( bcare se pot prinde apio cu scobitori, pt. a se evita desprinderea lor la gatire ), se aromeaza cu sare, piper , se unge cu ulei de masline si se prepara pe gratar, pe o parte si pe alta .

Cartofii se curata, se spala , se taie ca pentru prajit si se prajesc in ulei.

Legumele congelate se fierb in apa cu sare, de consistenta crocanta ( mai tari ).

Din unt se prepara UNT MAITRE D\'HOTEL , adica se amesteca unt alifiat(topit ), suc de lamaie , sare si patrunjel tocat. Acest tip de unt se foloseste la preparatele la gratar.

Ca decor se pot folosi ciuperci gatite pe gratar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise