Fileuri de cod cu ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (penru 4 portii): 4 fileuri de cod,
  • 300 g ciuperci,
  • 4 cartofi potriviti,
  • fierti si curatati,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2 linguri unt,
  • 1 legatura mica de patrunjel verde,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se spala fileurile de cod, se zvanta si se cresteaza din loc in loc pe partea superioara. Se sareaza, se pipereaza si se pun deoparte.

Ciupercile spalate si curatate se taie in doua sau in patru, in functie de marime, cartofii se taie felii (nu prea subtiri) si patrunjelul se spala, se alege si se toaca marunt.

Se-ncinge cuptorul la 190gr.

Se incinge uleiul de masline si se prajesc la foc iute fileurile de peste, cu partea crestata in jos, dupa care se intorc, se dau la cuptor si se lasa sa se patrunda circa 10 minute.

Se prajesc feliile de cartof pe ambele parti in untul incins, se adauga ciupercile, se sareaza, se pipereaza, se amesteca si se lasa sa se rumeneasca putin, dupa care se presara deasupra patrunjelul tocat, se mai amesteca o data si se servesc, pe farfurii incinse, cu fileurile de cod fierbinti, scoase din cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise