Fileuri de cod cu orez si dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de cod (a 150 g),
  • zeama de la o lamaie,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • 4 rosii,
  • 250 g Mozzarella,
  • 1 legatura busuioc verde,
  • sare,
  • 80 g cascaval ras,
  • 200 g orez prefiert (parboiled - se gaseste in toate magazinele),
  • 1 dovlecel mic,
  • 2 tulpini de praz,
  • piper.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200°C, se spala fileurile de peste cu apa rece, se zvanta si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline.

Se spala rosiile, se sterg si se taie felii de aceeasi grosime. Mozzarella se taie si ea felii, iar frunzulitele de busuioc se aleg dupa ce acesta a fost spalat si zvantat.

Se unge o forma de budinca cu uleiul ramas, se aseaza in ea fileurile de peste si peste ele feliile de rosii si de Mozzarella. Se presara cu putina sare si cascaval ras si se lasa 20 de minute in cuptorul incins, sa se gratineze.

Se fierbe orezul in apa cu sare, se amesteca cu dovlecelul si prazul curatate si tocate marunt si se condimenteaza cu sare si piper.

Se aseaza fileurile impreuna cu orezul pe un platou, se garnisesc cu cateva frunzulite de busuioc si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise