Fileuri de cod cu sos verde

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cod,
  • 1 lamaie stoarsa,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 foaie de dafin,
  • 3 linguri faina,
  • 30 cl lapte,
  • 7 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Puneti pe foc, intr-o cratita, fileurile de cod acoperite cu lapte, adaugati foaia de dafin si lasati-le sa fiarba, pana ce da laptele in clocot. Luati-le de pe foc si lasati-le sa se raceasca.

Scurgeti fileurile si zvantati-le cu hartie absorbanta.

Preparati sosul: curatati ceapa si tocati-o marunt. Presati usturoiul (curatat) si taiati cu foarfeca patrunjelul verde. Puneti toate ingredientele intr-un bol, adaugati 6 linguri cu ulei de masline si jumatate din zeama de lamaie. Sarati (usor) si piperati si asezati bolul pe baie de apa ca sa se incalzeasca putin sosul.

Dati fileurile de cod prin faina si prajiti-le, pe ambele parti, in restul de ulei incins. Presarati peste ele putin piper, stropiti-le cu zeama de lamaie ramasa si serviti-le calde, cu sosul alaturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise