Fileuri de peste alb cu cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-5 persoane): 600 g fileuri de peste (cod, merluciu, salau),
  • 1 kg cartofi nesfaramiciosi,
  • 2 cepe mici,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 1 tableta supa concentrata de legume,
  • 80 g cascaval ras,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr..

Diluati tableta de supa concentrata in 25 cl de apa calda.

Curatati ceapa si tocati-o marunt, curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii regulate.

Puneti intr-o cratita un strat de cartofi (jumatate din cantitate) impreuna cu ceapa si cu usturoiul curatat si acoperiti-l cu alt strat de cartofi. Turnati peste ei zeama de legume si 2 linguri de ulei (de sare si piper nu este nevoie, pentru ca zeama este deja condimentata), acoperiti-i cu o folie de aluminiu si lasati-i 25 de minute la cuptor, sa se patrunda. Indepartati folia.

Spalati si zvantati fileurile de peste, taiati-le bucati si asezati-le in cratita peste cartofi. Turnati deasupra uleiul ramas, condimentati cu sare, piper si boia, presarati cascaval deasupra si lasati mancarea sa fiarba inca 10 minute, in cuptorul incins.

Inainte de-a o servi, presarati deasupra coditele de ceapa verde taiate cu foarfeca (1 cm).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise