fileuri de peste cu dovlecei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g de fileuri de peste (se poate folosi orice fel de peste, de preferat cel cu putine oase)
  • 400 g dovlecei mici (circa 4 bucati)
  • ciuperci cat doriti sa puneti, eu am folosit un mixt de ciuperci inghetate (circa 300 g)
  • patrunjel si rucola(frunze de papadie) proaspete
  • sare ,piper

Mod de preparare

Se taie fileurile de peste in bucati mari,de preferat fara piele si oase...se lasa la fiert cu capac,la foc mic,in putin vin ,ulei de masline si cateva crengute de patrunjel si rucola.Separat se face un sos din ciuperci,dovlecei,ulei de masline si putin vin alb.

cand s-au fiert se aseaza pestele in farfurie ,se pun ciupercile si dovleceii in mijloc sau pe lateral si se toarna sorul obtinut peste pește.

cine doreste poate pune ,impreuna cu pestele la fiert, si 2-3 rosioare taiate in jumatate.

Se imbina perfect cu vin alb sau rose.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise