Fileuri de peste cu grepfrut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri de peşte proaspăt sau congelat
  • 3 grepfruturi roz sau galben
  • 30 g de unt + 1 lingură de supă
  • 400 ml de smântână proaspătă lichidă
  • 3 linguri de supă cu verdeaţă(pătrunjel sau hasmaţuchi)
  • Sare, piper

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 210°C (termostat 7).

Curăţaţi bine 2 grepfruturi. Tăiaţil-le în sferturi.Stoarceţi sucul din cel de-al treilea.

Intr-o tavă aranjaţi fileurile de peşte rulate şi prinse cu o scobitoare. Udaţi-le cu sucul de grepfrut . Săraţi şi piperaţi. Presăraţi unt cât o alună (30 g). Daţi la cuptor 15 minute. Scoateţi fileurile şi păstraţi-le la cald.

Recuperaţi sucul şi-l puneţi într-o cratiţă. Adăugaţi smântâna. Bateţi uşor cu telul, apoi puneţi pe foc pentru a obţine o cremă .

Intr-o tigaie, puneţi lingura de unt şi sferturile de grepfrut . Săraţi şi piperaţi

Aranjaţi fileurile în farfurii calde, înconjurate de feliile de grepfrut . Acoperiţi cu sos şi decoraţi cu verdeaţa tăiată.

Serviţi imediat (eventual cu cartofi natur sau orez fiert).

Merge un vin alb sec!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise