Fileuri de ton la gratar cu rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 4 fileuri de ton (a cate aprox. 180 g)
  • sare, piper macinat
  • un catel de usturoi
  • o lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300g rosii
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 praf zahar
  • 12 masline negre

Mod de preparare

1-Se spala fileurile de ton cu apa rece si se sterg, apoi se dau cu sare si piper.Se curata usturoiul si se piseaza intr-un bol mic.Se amesteca bine cu sucul de lamaie si 2 linguri de ulei, apoi se intinde peste peste.Se preincalzeste grilul la putere medie.

2-Se aseaza feliile de ton pe gril sau intr-o tigaie, se baga in cuptorul-gril si se gateste timp de aprox 10 minute, timp in care bucatile se intorc o data.

3- Intre timp se spala rosiile, li se scoate cotorul si se taie in cubulete foarte mici.Se spala busuiocul, se zvanta, se toaca marunt frunzele si se adauga peste rosii.Se adauga otet balsamic, sare, piper, zaharul si restul de ulei, se amesteca, iar la sfarsit se adauga si maslinele.

4- Se aseaza pestele pe farfurii preincalzite, iar deasupra se intinde amestecul cu rosii.

Se poate servi cu sparaghel verde fiert nu prea moale si aburit cu unt sau ulei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise