Flan cu dovlecei si fasole verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 oua,
  • 80 ml lapte,
  • 1 iaurt natural,
  • 1 dovlecel frumos,
  • 40 g fasole verde,
  • 30 g cascaval ras,
  • sare,
  • piper alb macinat.

Mod de preparare

Amestecati laptele, iaurtul si cele 2 albusuri (pastrati un galbenus) si incorporati cascavalul ras.

Tapetati cu hartie pentru copt o forma mica, patrata, turnati in ea 2/3 din amestecul de iaurt si lasati flanul sa se coaca 20 de minute la bain-marie, in cuptorul incins la 200gr.

Tineti fasolea verde circa doua minute in apa clocotita, scurgeti-o si taiati-o bucati de 5 cm.

Scoateti flanul din cuptor, puneti peste el fasole verde si turnati deasupra amestecul de iaurt ramas, in care incorporati galbenusul pus deoparte. Sarati, piperati si dati flanul inca 20 de minute la cuptor.

Taiati dovlecelul felii subtiri, tineti-le un minut in apa clocotita cu sare, si cand s-a copt flanul, taiati-l in 4 si garnisiti-l cu felii de dovlecel.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise