Focaccia cu ceapă și măsline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina,
  • 10 g drojdie proaspata,
  • 100 ml apa calduta,
  • 100 ml lapte caldut,
  • 1 lingura zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • masline,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ceapa potrivita,
  • oregano.

Mod de preparare

Mi-a placut aceasta reteta de pe blogul Laurei si al lui Mimmi si am incercat-o.

Amestecam drojdia cu zaharul si cu laptele caldut si o lasam cca 10 minute, sa se "umfle".

Asezam intr-un bol faina, punem pe margini sarea, 2 linguri de ulei, iar in mijloc punem maiaua.

Framantam bine aluatul cu cca 100 ml apa calduta si lasam la dospit 1 ora.

Intindem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; ungem deasupra cu ulei, asezam ceapa taiata julienne si maslinele.

Eu am pus oregano in aluat,Mimmi l-a presarat peste aluat.

Lasam la crescut inca 10 minute dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise