Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • O lingura busuioc
  • O jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 linguri sare
  • 325 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei masline
  • .............................
  • 400g rosii cherry
  • O lingura ulei masline
  • sare, piper
  • 200g pancetta taiata cubulete
  • 2 linguri busuioc

Mod de preparare

Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti o coca moale. Amestecati 10 minute. Gustati sa fie potrivit de sarat. Puneti intr-un bol uns cu ulei de masline si acoperiti cu folie de plastic. Lasati la cald o ora pana se dubleaza.

Incalziti cuptorul la 140grade. Puneti rosiile pe o tava acoperita cu hartie de copt, presarati o lingura ulei de masline si asezonati cu sare si piper. Coaceti 30 de minute pana se inmoaie.

Incalziti cuptorul la 220 grade. Mai bateti coca un minut. Puneti intr-o tava de 40x30 unsa cu ulei de masline, intoarceti coca pe ambele parti sa se acopere cu ulei. Faceti gauri in coca cu degetele. Aranjati deasupra rosiile si sunca, presarati sare si piper. Lasati la cald 10 minute apoi bagati in cuptor pentru 15-20 de minute.

Presarati doua linguri de ulei de masline si busuioc. Serviti fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise