Foi cu cacao pentru prajituri

Reteta de foi cu cacao pentru prajituri. Cum faci acasa reteta de foi cu cacao pentru prajituri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite rase de amoniac
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 30 g cacao
  • 630 g faina

Mod de preparare

Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet.

Apoi incorporam cacaoa, faina si formam un aluat potrivit de tare.

Il impartim apoi in 6 bucati ( a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii, tapetata inainte cu faina sau hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute.

Le asezam pe un gratar sa se raceasca si le putem umple cu crema preferata.

Poate fi crema de vanilie sau ciocolata, budinca sau orice crema la alegere. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise