Foi cu crema de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 17 linguri de zahar
  • 17 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte dulce
  • 3 ouă
  • 3 lingurițe de amoniac
  • făină cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 kg de lapte dulce
  • 12 linguri de faină
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine.

Pe urmă împărțim coca in 6 părți și întindem fiecare foaie in parte și le coacem pe rând.

CREMA:

1 kg de lapte punem pe foc împreună cu 12 linguri de zahar,12 linguri de făină și untul.

Amestecăm bine până dă în fiert când a dat in fiert o dam jos de pe aragaz și asteptăm să se răcească.

Dupa ce s-a răcit ungem foile cu cremă si asamblam prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise