Foi cu crema de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 17 linguri de zahar
  • 17 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte dulce
  • 3 ouă
  • 3 lingurițe de amoniac
  • făină cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 kg de lapte dulce
  • 12 linguri de faină
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt

Mod de preparare

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine.

Pe urmă împărțim coca in 6 părți și întindem fiecare foaie in parte și le coacem pe rând.

CREMA:

1 kg de lapte punem pe foc împreună cu 12 linguri de zahar,12 linguri de făină și untul.

Amestecăm bine până dă în fiert când a dat in fiert o dam jos de pe aragaz și asteptăm să se răcească.

Dupa ce s-a răcit ungem foile cu cremă si asamblam prajitura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise