Foi de napolitana cu glazura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet foi napolitana
  • -1 pachet margarina
  • -4 oua
  • -2 cani zahar
  • -300 gr.nuca
  • -2 linguri cacao
  • -2 esente de rom
  • -1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • -2 linguri de cacao
  • -100 gr.zahar pudra
  • -2 linguri de ulei
  • -2 linguri apa

Mod de preparare

O cana de zahar se pune pe foc la topit,cealalta cana de zahar se freaca cu ouale intregi.Cand zahar devine auriu se adauga nuca macinata,ouale frecate bine, zaharul vanilat,cacaua si se amesteca bine pana ce compozitia este moale.Se adauga apoi margarina,iar cand aceasta sa topit se ia de pe foc si se adauga esentele de rom.Crema se pune intre foi fierbinte,deasupra asezandu-se o greutate.Se lasa la racit apoi se taie dupa preferinta.

Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu cacaua,se adauga treptat apa calda si se amesteca pana ce devine o crema groasa. La sfarsit se adauga uleiul,aceasta turnandu-se peste foaia de napolitana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise