Foietaj cu pere si stafide

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr aluat foietaj
  • 3 pere mari si mai coapte
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

Scoatem foietajul la dezghetat cu cateva ore inainte sa il pregatim.

Spalam perele, le curatam de coaja si le taiem cubulete.

Le punem intr-un ceaunel, le stropin cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le punem la foc mic.

Amestecam usor pana se topeste zaharul, apoi adaugam amidonul desfacut in putina apa.

Invartim repede sa nu faca cocoloase si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa ca o budinca.

Tragem de pe foc cand sunt gata, incorporam stafidele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si lasam sa se racoreasca.

Presaram masa de lucru cu faina si mai intindem putin aluatul.

Il taiem in 3 pe lungime, apoi iarasi in 3 pe latime ca sa obtinem 9 patrate potrivit de mari.

Pe fiecare patrat punem cate o lingura de umplutura, mai pe marginea patratelor, apoi cu celalat capat venim deasupra.

Presam cu o furculita marginile pentru a nu iesi perele si vom obtine niste pernute.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foietajele umplute.

Mierea o dizolvam cu o lingura de apa, apoi cu un peson ungem pernutele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Le scoatem cand sunt gata din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise