Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj (eu am folosit o singura foaie)
  • 300 gr visine fara samburi
  • 30 ml apa
  • 1 banana(preferabil destul de coapta)
  • 6 lgte lichior cocos
  • sos afine
  • 3 lg zahar

Mod de preparare

Visinele spalate si desamburite se pun la fiert cu un pic de apa si zahar. Se lasa sa fiarba un pic cat sa formeze un sos scazut.

Banana se curata, se taie in felii grosute.

Dam drumul la cuptor.

Aluatul de foietaj se taie in 6 patrate si se asaza in forme de mini tarte. Se umplu cu visine, cate doua feliute banana si se pune cate o lingurita lichior cocos.

Se coc la cuptorul incins, la foc tare, cam 15- 20 min. Se scot si se lasa la racit. Se orneaza cu sos de afine sau zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise