foietaj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt
  • sare
  • faina
  • margarina
  • otet

Mod de preparare

Untul se framanta cu margarina pana la omogenizare se da forma de patrat si se lasa la rece cca 20 min ,500 g de faina se asaza pe o planseta , se face un gol in mijloc in care se pune sare, apa, otet si se framanta bine , obtinandu-se o coca omogena ,care se lasa la rece cca 20 min.

Coca se intinde in forma de patrat subtire, iar untul si margarina se asaza pe mijlocul patratului si se impacheteaza , unind fiecare latura a patratului cu latura opusa. Se intinde din nou cu merdeneaua in foaie groasa de 2 cm si se impacheteaza in patru.

Coca se introduce in frigider cca 30 min. Operatia de turare , impachetare si racire se repeta inca de 3 ori.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise