Frigărui de ananas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucată ananas proaspăt
  • 150 ml.rom
  • unt topit cca.150 gr.
  • amestec de condimente : ghimbir ras, nucsoară,scorţişoară(câte puţin din fiecare dacă nu aveţi condimentul "All spice")
  • Glazură :
  • zahăr tos, mentă proaspătă ,coajă de lime

Mod de preparare

Se curăţă ananasul de coajă şi se taie bucăţi, se lasă în amestecul de rom ,ghimbir ras,nuscoară rasă,scorţişoară la macerat cca.20 min.

Ananasul astfel "macerat" se trece prin unt topit şi se înfige în ţepuşe pentru frigărui,după care se prăjeşte pe grătar,cam 2-3 min.pe fiecare parte.

Între timp într-un mojar zdrobiţi câteva linguri de zahăr cu menta proaspătă şi cu coaja de lime rasă.

Luaţi ananasul de pe grătar,tăvăliţi prin glazură şi...savuraţi! O minunăţie!

Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise