Frigarui de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 cartofi mici
  • un dovlecel
  • 6 cepe
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • 6 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri bulion
  • o conserva rosii taiate bucati(400 g)
  • 125 ml vin rosu
  • marar pentru ornat.

Mod de preparare

Cartofii se decojesc, dovlecelul se taie cuburi iar 4 cepe se curata si se taie in 8. Se infig in tepusa alternativ cartofi ,feliile de ceapa si feliile de ardei gras. Se presara sare, piper, boia si cimbru. Se prajesc in ulei incins. Restul de ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se calesc in 3 linguri de ulei, se adauga bulionul, bucatile de rosii si vinul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga sare, piper, o lingura de zahar.

Se servesc impreuna cu sosul si se orneaza cu marar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise